Rareş Hopincă a declarat luni, 28 octombrie, cu prilejul preluării mandatului de edil al Sectorului 2, că îşi propune ca această zonă administrativă să devină mai curată, mai atentă cu vârstnicii şi mai preocupată de viitorul copiilor.
“Începe un nou capitol din viaţa comunităţii noastre. (…) Împreună ne-am asumat responsabilitatea de a dezvolta un sector mai curat, mai prietenos cu mediul, mai corect faţă de toţi utilizatorii de servicii publice, fie că sunt pietoni, fie că sunt şoferi, fie că sunt părinţi, fie că sunt elevi sau studenţi, mai empatic cu cei mai vulnerabili dintre noi, mai atent cu seniorii noştri, mai preocupat de viitorul copiilor noştri”, a spus Rareş Hopincă, în cadrul ceremoniei de preluare a mandatului de edil, în care s-a constituit şi Consiliul Local.
Rareș Hopincă a subliniat că proiectele de mobilitate vor reprezenta o prioritate în mandatul său. Acestea includ extinderea Magistralei M2 de metrou până în zona Petricani, continuarea lucrărilor la Magistrala M5, tronsonul Eroilor-Piața Iancului, și inițierea studiului de fezabilitate pentru Magistrala M7, care va conecta Piața Unirii de orașul Bragadiru. De asemenea, se va lucra la pasajul rutier peste calea ferată de la Petricani și un alt pasaj în zona Fundeni – Andronache – Gherghiței.
„Cele mai importante (…proiecte n.r.) sunt, fără îndoială, cele legate de infrastructura pentru mobilitate, deoarece aceste inițiative necesită o pregătire temeinică și proceduri administrative care consumă mult timp. Am avut deja întâlniri la nivelul Ministerului Transporturilor pentru a discuta extinderea metroului M2 și continuarea lucrărilor la rețeaua de metrou M5, precum și inițierea studiului de fezabilitate pentru metroul M7. De asemenea, trebuie să ne concentrăm pe mobilitatea rutieră, inclusiv cele două pasaje esențiale: cel de peste calea ferată din zona Petricani și cel din zona Fundeni-Andronache-Gherghiței, care sunt necesare pentru descongestionarea traficului”, a adăugat primarul.
În ceea ce privește curățenia, Rareș Hopincă promite măsuri imediate. Acesta intenționează să colaboreze cu Poliția Locală pentru a controla activitatea operatorului de salubrizare și pentru a combate depozitele ilegale de deșeuri.
„În primele trei luni de la preluarea mandatului, vom implementa un sistem mult mai eficient de management al contractului de salubritate. Primăria, împreună cu operatorul de salubritate, are responsabilitatea de a menține aspectul sectorului, care, din păcate, nu este unul bun. Printr-o implicare mai activă, operatorul de salubritate va îmbunătăți calitatea serviciilor. Totodată, Poliția Locală, care ar trebui să contribuie la protecția mediului, este aproape inexistentă. Rezultatul se reflectă în starea străzilor pe care le văd zilnic locuitorii”, a explicat noul primar.
Alte priorități pentru Rareș Hopincă includ infrastructura educațională a Sectorului 2, care necesită investiții semnificative.
„Avem nevoie de investiții în extinderea și modernizarea școlilor, precum și de asigurarea unui mediu școlar sigur pentru elevii din Sectorul 2. Este esențial să investim în securitate împotriva incendiilor și să asigurăm o pază mai bine pregătită și eficientă în școli. De asemenea, este urgent să începem o campanie împotriva consumului de droguri, în special în apropierea instituțiilor de învățământ. Așadar, avem multe de realizat în sistemul educațional din Sectorul 2”, a conchis Rareș Hopincă.