Despre parteneriatul public-privat în IT & Digital, la cel mai mare eveniment de business din acest domeniu, din Europa Centrală și de Est.
La GoTech World, cel mai mare eveniment de business din domeniul IT & Digital din Europa Centrală și de Est, ce a avut loc pe 3 și 4 noiembrie, la Romexpo, reprezentanții Administrației Prezidențiale și ai guvernelor României și Republicii Moldova au pus accent pe ideea creării de oportunități pentru dezvoltarea intensă a industriei de IT și a extinderii proceselor de digitalizare în economia românească.
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în deschiderea oficială a celei de-a XI-a ediții GoTech World. Acesta a fost prezentat de Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial în cadrul departamentului Politici Economice și Sociale al Administrației Prezidențiale și adus în prim-plan ideea progresului tehnologic prin care trece România în ultimii ani.
„În lumea de astăzi, transformarea digitală a devenit o prioritate cheie pentru tot mai multe națiuni. Ne bucurăm că și România se îndreaptă, cu pași ambițioși, către economia și societatea digitală. În mod remarcabil, industria IT&C a înregistrat o dinamică spectaculoasă în ultima perioadă, cu o creștere de două cifre aproape în fiecare an, contribuind semnificativ la avansul tehnologic al economiei noastre, esențial în atragerea investițiilor și diversificarea oportunităților de afaceri. Ediția de anul acesta a GoTech World este organizată, inspirată, sub egida „Aici și Acum”, îndemnând la acțiune imediată și oferind instrumentele necesare unei astfel de acțiuni”, a explicat Klaus Iohannis, în mesajul redat publicului GoTech World de consilierul prezidențial Cosmin Marinescu.
Viitorul în IT, digitalizarea în România și tehnologia în procesele de business de la noi din țară au fost readuse în discuție și de Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.
„Avem tot ce ne trebuie pentru a transforma digital această evoluție. Avem o viziune, avem modele de bune practici pe care trebuie doar să le adaptăm spațiului românesc și avem instrumente financiare și PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). Comisia Europeană a impus această tranziție digitală și ne obligă să ne modernizăm prin transformare digital. Nu ne lipsește nimic, dar dacă aș trebui să aleg ceva care ne lipsește cel mai mult, este să avem curaj. Trebuie să avem curaj, inclusiv curajul de a eșua, care este unul foarte valoros. Fără un parteneriat între mediul privat și cel public transformarea digitală a României nu va reuși niciodată”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.